Abazović: Nema tog rešenja koje će nas staviti van vlasti, zadržaćemo sektor bezbednosti i spoljnu politiku 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crnoj Gori postoji malo političke konfuzije, ali mislim da nema rešenja koje nas ostavlja van vlasti, rekao je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović za Gardijan.

Abazović ne dovodi u pitanje da će URA i njeni partneri zadržati kontrolni udeo u vladi.

“Zadržaćemo bezbednosni sektor i spoljnu politiku, to je definitivno i to smo obećali našim partnerima u Stejt department”, kazao je.

On je ocenio i da je njegova Vlada oborena političkim uticajem organizovanog kriminala nakon što je, kako kaže, ona zaustavila švercere kokaina i cigareta.

Govoreći o zapleni 1.4 tone kokaina skrivenog u pošiljci banana, Abazović ističe da je sav taj kokain išao u zapadnu Evropu i dolazio je iz Ekvadora.

Abazović u intervjuu za Gardijan ističe i kako smatra da predsednik Milo Đukanović predstavlja sponu između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

“On je problem. To je moje lično mišljenje jer je on duboko umešan u korupciju”.

Sebe je okarakterisao kao političara koji je „rezveden od nacionalizma“.

“Mislim da sam, kao i novi političari koji nemaju prtljag iz 90-ih, razveden od nacionalizma. Želim da promovišem pomirenje u svojoj zemlji, ali i u regionu, kako bismo mogli da idemo dalje”, rekao je lider GP URA, uz poruku da je optimista u vezi sa Crnom Gorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.