Ambasador Marfi: Izađite i glasajte, kažite svojim liderima šta mislite o njima 1Foto: Američka ambasada u BiH

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi pozvao je građane BiH da sutra izađu na birališta i glasaju na opštim izborima.

„Sutra imate važnu priliku da se čuje vaš glas kada je u pitanju budućnost kakvu želite za sebe, svoju decu i unučad. Pozivam vas da glasate“, poručio je Marfi građanima, a saopšteno iz američke ambasade u BiH.

Navodeći da su građani BiH „možda razočarani, ili čak ljuti zbog stanja u kakvom se BiH danas nalazi“, on je ocenio da je izborni dan prilika da svojim liderima kažu šta misle o njihovim uspesima i neuspesima.

„Ovo je prilika da svoje lidere pozovete na odgovornost. Ukoliko smatrate da vaši izabrani predstavnici nisu radili za vaše dobro tokom prethodne četiri godine, ne dajte im svoj glas. Izaberite nekog novog. Ako za četiri godine zaključite da ta osoba nije bila ništa bolja, ne dajte ni njoj svoj glas“, istakao je američki ambasador u BiH.

Navodeći da možda građani BiH „nisu entuzijastični“ u vezi sa bilo kojim kandidatom čije ime će se sutra naći na glasačkom listiću, on je naglasio da se to može desiti u svakoj demokratskoj zemlji, uključujući i njegovu.

„Ali, demokratija ne može preživeti ukoliko je ljudi aktivno ne grade i štite, a glasanje na izborima, više od svega, znači baš to“, rekao je Marfi.

Prema njegovim rečima, bez aktivnog učešća građana, demokratija se vremenom urušava.

„Bilo da u potpunosti zataji, bilo da korumpirane elite zarobe institucije da služe njihovim interesima, hineći demokratiju spolja, ali nagrizajući njenu srž. Na kraju, vi ste ti koji svojim učestvovanjem, iznošenjem svojih stavova i glasanjem činite da demokratija funkcioniše“, navedeno je u poruci američkog ambasadora u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.