Azra Zornić: Apsolutno ne verujem Šmitu, on samo čeka trenutak da nametne političke izmene po želji HDZ-a 1Foto: nap.ba

Apsolutno mu ne verujem, reagovala je apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava na činjenicu da je Kristijan Šmit rešio da nametne tehničke izmene izbornog zakona ali ne i one koje se tiču političkih izmena Izbornog zakona i Ustava F BiH.

Kako je navela na Tviteru, ne veruje Šmitu jer je on “podli gad i samo čeka trenutak da nametne političke izmene Izbornog zakona pre izbora ili odmah nakon izbora po želji HDZ-a”. Ostajemo budni, dodala je, i spremni za akciju u svakom trenutku.

Azra Zornić se izjašnjava se kao građanka Bosne i Hercegovine. Zbog toga se, kao kandidatkinja Socijaldemokratske partije BiH, na parlamentarnim izborima 2002. nije mogla kandidovati za Dom naroda i Predsedništvo BiH.

Potom se žalila Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu koji je 2014. doneo presudu u njenu korist navodeći da je građanka Azra Zornić diskriminisana u izbornom procesu “zato što se izjašnjava kao građanka Bosne i Hercegovine a ne kao pripadnica jednog od konstitutivnih naroda (Bošnjaci, Hrvati, Srbi)”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.