CIN saopštio: Nenad Nešić nije prijavio nekretnine u Srbiji 1Foto: Pixabay/ID 1913330

Nenad Nešić, ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine, iako je imao zakonsku obavezu, u izjavi o imovinskom stanju koju je popunio pre stupanja na ministarsku funkciju, nije prijavio stan i kuću u Novom Sadu koje ima sa suprugom Maja.

Piše Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), čijoj je novinarki Nešić, koji je i lider DNS-a, rekao da je kontaktirao Savet ministara BiH i da mu je rečeno da se imovina supružnika ne prijavljuje.

Nigde u upitniku ne piše ‘bračna imovina’, već piše imovina koja se vodi na vama”, rekao je Nešić, a nakon što mu je novinar pročitao propise, spustio je slušalicu.

Kako se dodaje, neprijavljeni stan od 98 kvadrata nalazi se u centru Novog Sada, dok se kuća od 177 kvadrata nalazi u mirnom naselju na drugoj strani Dunava, u blizini Petrovaradinske tvrđave.

Nešić je, dodaje se, u obrascu izjave napisao da ima dva stana od 182 i 164 kvadrata i dve garaže od po 13 kvadrata u Tivtu u Crnoj Gori. Uknjižio je i zemljište u Novom Sarajevu i Istočnom Sarajevu. On je naveo da je vlasnik trgovačkog preduzeća „N-group“, gde mu je supruga direktorka.

Nešić je naveo i da je direktor preduzeća „N trejd” koje je u vlasništvu njegovog brata Predraga. On je dodao da je njegov brat direktor kompanije „Energoinvest-automatika“, koja se bavi iznajmljivanjem mašina i opreme. Otac Rade je vlasnik trgovačkog preduzeća „Dar-Kompani”.

Ovo nije prvi put da Nešić zaboravlja da prijavi sve što ima.

Novinari CIN-a su krajem 2021. godine otkrili da je Nešić prećutao kompaniju „N-group” koju je osnovao 2016. godine, a nije se prijavio u imovinski karton koji je dostavio Centralnoj izbornoj komisiji 2018. godine nakon što je izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prenosi Oslobođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.