Cvijanović: Istina, traži se neko ko će Dodiku okrenuti leđa, ali mi smo kompaktni 1Željka Cvijanović Foto: EPA/ALEKSANDAR GOLIC

Predsednica Republika Srpsk, Željka Cvijanović potvrdila je da postoje razne inicijative, podmetanja i špekulacije o sklanjanju člana Predsedništva BiH Milorada Dodika iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Ona je poručila da se u SNSD-u nalaze „kompaktni timski igrači“, te je kazala kako poslednje medijske objave jasno pokazuju „da je Dodik cilj i meta“, kao i da se na svaki mogući način on pokušava prikazati kao problem.

„SNSD je jedna kompaktna politička organizacija u kojoj smo mi timski igrači, razumemo šta su potrebe i Republike Srpske, ali odlično razumemo i šta je to BiH u kojoj se može komotno živeti“, rekla je Cvijanović.

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj press konferenciji u Istočnom Sarajevo kazao je kako zna za priče o njegovom uklanjanju.

Prisutnim novinarima je potvrdio da su neke od njih istinite, a naveo je primer koji mu je rekla stranačka kolegica Željka Cvijanović, kada su je u SAD-u „lomili“ da Dodika izbaci iz SNSD-a, te da preuzme predsedničku funkciju te stranke.

Podgoričke Vijesti objavile su juče da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u nameri da poboljša reputaciju u Vašingtonu, američkim kongresmenima nudio da pomogne u padu člana Predsedništva BiH Milorada Dodika preko Ričarda Grenela, nekadašnjeg izaslanika Bele kuće za dijalog Srbije i Kosova.

Grenel i Dodik su se danas susreli u Istočnom Sarajevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.