Demokratski front: Skupština Crne Gore ima većinu za smenu Mila Đukanovića i to treba da uradi 1Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Skupština Crne Gore ima većinu za smenu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i to treba da uradi, saopštio je danas Demokratski front, dok stranka predsednika države, Demokratska partija socijalista, ukazuje da Skupština nema ovlašćenje da smenjuje predsednika države, već njegove poteze ocenjuje Ustavni sud.

U situaciji kada je predsednik države, ne samo prekršio Ustav već i ugrozio ustavni poredak, odnosno kada nasiljem ruši i Skupštinu i Vladu, neophodno je da upravo ovi organi zaštite Crnu Goru zakonskim i ustavnim mehanizmima, navode iz Demokratskog fronta.

Čitava Crna Gora, dodali su, vidi da on neće da prihvati zahtev parlamentarne većine i predloži njihovog mandatara, a dužan je to da učini, već želi da nasilno raspusti Skupštinu, iako nema pravo na to.

U tim uslovima, nasilje predsednika Crne Gore treba Skupština da zaustavi njegovom smenom i raspisivanjem predsedničkih izbora, saopštio je Demokratski front.

Poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Mihailo Anđušić oceio je da su se njhovi protivnici uplašili izbora i da je inicijativa za smenu predsednika „šibicarski trik“.

Kao i prošle godine, opet u septembru, ko zna koji već put iniciraju smenu predsednika države. I ovog puta, već po navici, grupa večitih gubitnika poziva se na Ustav, podsetio je Anđušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari