Đukanović pozvao na pooštravanje mera, Ministarstvo ga izvređalo 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je nadležne da bez odlaganja donesu mere koje će doprineti zaustavljanju širenja korona virusa nakon što je danas registrovan rekordan broj obolelih od početka pandemije.

Na njegov apel reagovalo je Ministarstvo zdravlja koje je u saopštenju ispod svakog nivoa poručilo predsednku države „da malo manje peva u kafanskim noćnim provodima“.

Đukanović je zaražen koronavirusom a danas je ocenio da je stanje alarmantno.

Ministarstvo je nakon toga pozvalo Đukanovića da ne seje strah i paniku i da mu žele dobro zdravlje, „dok radi na Tviteru od kuće i da se što pre oporavi“.

„Jer je ono što predstavlja kao specifikum Crne Gore, a to je najveći broj registrovanih infekcija na dnevnoj bazi od početka pandemije, već neko vreme realnost kompletne Evropske unije, kao i Velike Britanije, koje su značajno pre Crne Gore, nažalost, zabeležile rekordne brojeve slučajeva na dnevnom nivou. Omikron je „pokazao zube“ u svim zemljama, potpuno nezavisno od mera koje su na snazi u različitim državama sveta“.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano čak 1.120 novih slučajeva korona virusa posle čega je Ministarstvo zdravlja saopštilo da će sutra javnost obavestiti o novim merama za suzbijanje pandemije. Crna Gora je 21. decembra ublažila epidemiološke mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.