Dodik na sastanku sa Kalabuhovim ponovio: Republika Srpska protiv uvođenja sankcija Rusiji 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je ponovio da je protiv uvođenja sankcija Rusiji i da se u vezi s tim pitanjem mora poštovati ustavna pozicija Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika RS, Dodik je to rekao na sastanku sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

„Sagovornici su se složili da je prioritet sačuvati stabilnost i mir, kao i očuvanje Dejtonskog sporazuma kao osnovnog ugovora za funkcionisanje BiH“, istaknuto je u saopštenju.

Dalje se navodi da je Dodik informisao Kalabuhova o formiranju vlasti na nivou BiH, izrazivši očekivanje da će u skorijoj budućnosti na nivou državne vlasti biti postignuta saglasnost o rešavanju i deblokadi mnogih, važnih strateških projekata, između ostalih i gradnji gasovoda.

Tokom sastanka, naglašeno je u saopštenju, istaknuto je opređeljenje za razvoj kulturnih veza dva bratska naroda i značaj daljeg unapređenja odnosa Republike Srpske i Rusije, s ciljem sveukupnog i obostranog političkog, ekonomskog i privrednog rasta i prosperiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.