Dodik najavio da će tužiti Džaferovića ako bude učestvovao na samitu Krimske platforme 1Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Predsedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sednici nije prihvatilo zahtev Milorada Dodika da predsedavajući Predsedništva Šefik Džaferović ne učestvuje na sutrašnjem onlajn samitu Krimske platforme, koji organizuje Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine.

Ukoliko Džaferović bude učestvovao na samitu, Dodik je najavio da će protiv njega podneti krivičnu prijavu.

„Moj predlog je bio da se ne prihvati učešće jer BiH nema utvrđene stavove o tome i moglo bi da dovede ne samo do pogoršanja odnosa sa Rusijom i nekim drugim faktorima, nego bi poručilo da je BiH pristrasna i da nije neutralna, a doprinelo bi i značajnom obimu dodatnih unutrašnjih neslaganja“, rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da Džaferović pokušava da iskoristi činjenicu da je poziv stigao na njegovu adresu da kaže da je to njemu upućeno.

„Sutra se održava ta konferencija na kojoj će Džaferović verovatno učestvovati, čime će ponovo prekršiti Poslovnik o radu Predsedništva, zbog čega sam ga upozorio da ću podneti krivičnu prijavu protiv njega“, kazao je Dodik.

On je naglasio da Bosna i Hercegovina sa takvom politikom ne može uspeti i ne treba da uspe.

„Svi primećuju da je to kraj ove zemlje. Samo se čeka da se proglasi kraj, a da li će on biti za dve, pet ili deset godina, nije važno“, rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari