Dodik povodom deklaracije Sarajeva: Sledeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana da se krste sa tri prsta 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je besposleni mozak đavolje igralište i da usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo vidi u duhu te stare izreke.

Dodik je rekao Srni da ne zna da li da se smije ili brine zbog kontinuiranog pritiska da se obesmisli i poništi sve srpsko u Bosni i Hercegovini.

„Sledeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana da se ljube tri puta ili da se krste sa tri prsta. Kako su krenuli, ništa me ne bi iznenadilo. Poznavajući noviju istoriju ovih prostora, ne bih potcenio uticaj ove deklaracije na muslimane u BiH, jer je svo zlo u BiH počelo napadom na srpsku zastavu i srpske svatove u Sarajevu. Dakle, nasrtajem na simbole i tradiciju Srba“, naglasio je Dodik.

On je podsetio i da je podizanje tri prsta deo te tradicije.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas, na predlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanje tri prsta pred zajedničkim institucijama.

Federalni mediji objavili su juče fotografiju na kojoj novoimenovani ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić diže tri prsta ispred zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu, nakon čega je uslijedila deklaracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.