Dosadašnji vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Milanko kajganić nominovan za glavnog tužioca 1Milanko Kajganić Foto: Facebook

Podveće Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) danas je nominovalo Milanka Kajganića za glavnog tužioca BiH.

Kajganić je trenutno vršilac dužnosti glavnog tužioca državnog tužilaštva.

Podveće je na današnjoj sednici povuklo svoj raniji stav da se poništi konkurs za glavnog tužioca BiH i posle jednočasovne rasprave doneli su odluku o nominaciji Kajganića.

Pojedini članovi predlagali su da se Podveće poništi listu kandidata i donese novi predlog, s ozbirom na to da su se promenile okolnosti, odnosno jer je jedan od kandidata, Miroslav Janjić, povukao svoju kandidaturu, dok tužilac Seid Marušić nije ispunio uslove da njegova kandidatura bude podržana.

Osim toga, zaključeno je da je kredibilitet kandidatkinje Diane Kajmaković narušen, pošto je ona zbog umešanosti u korupciju i pojavljivanje njenog imena u komunikacijama osoba iz kriminalnog miljea putem Skaj aplikacije stavljena na američku „crnu listu“.

Predsednik VSTS Halil Lagumdžija rekao je posle sednice Podveća da je izbor je pao na samo jednog kandidata, Milanka Kajganića, koji sada obavlja funkciju v.d. glavnog tužioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.