Janša pozitivan na korona virus, Plenković primio buster dozu 1Foto:EPA

Premijer Slovenije Janez Janša objavio je danas na Tviteru da je pozitivan na korona virus, dok je njegov hrvatski kolega Andrej Plenković na istoj društvenoj mreži obavestio javnost da je primio buster dozu vakcine protiv kovid-19.

U Sloveniji se nastavlja trend smirivanja petog talasa epidemije kovida-19, ali je iz kabineta premijera saopšteno da je Janši potvrđena infekcija korona virusa, za sada bez posebnih simptoma.

Janša je na svom Tviteru naveo da je samotestiranjem otkrio da je inficiran korona virusom, da ima „sve klasične simptome“, ali za sada u blažem obliku, te da je test pokazao pozitivan nalaz i kod njegova dva maloletna sina.

U Sloveniji je u protekla 24 sata, sa 1.566 PCR i 51.036 brzih antigenskih testova, potvrđeno 5.076 zaraza korona virusom, a preminulo je 16 osoba, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

Potvrđeno je oko 6.000 zaraza manje nego dan ranije, dok je u Sloveniji trenutno 173.691 aktivnih zaraza, prenose mediji.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je danas da je, u konsultaciji sa lekarima primio buster dozu vakcine, i to pošto je preboleo korona virus i primio dve doze vakcine.

Dodatna doza posebno je važna u okolnostima omikrona, napisao je na Tviteru Plenković, koji je građane još jednom pozvao da se vakcinišu i iskoriste buster dozu za zaštitu od težih oblika kovid-19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.