Jovana Marović, ministarka i potpredsednica u Vladi Crne Gore, podnela ostavku 1Foto: Ministarstvo evropskih psolova Crne Gore/ Jovana Marović

Jovana Marović, ministarka evropskih poslova Crne Gore i potpredsednica Vlade obavestila je jutros predsednicu Skupštine Danijelu Đurović da podnosi ostavku na sve funkcije.

Njeno pismo ostavke prenosimo integralno.

Uvažene građanke i građani,

Želim da vas informišem da sam podnela ostavke na sve tri funkcije koje sam vršila u prethodnom periodu (potpredsednica za spoljnu politiku, regionalnu saradnju i evropske integracije, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica GP Ura).

Funkcije u Vladi i partiji sam preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedemo u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji.

S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umesto da sednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima.

Razlog što nisam ranije napustila ove funkcije je zaokruživanje tehničkog dela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Smatram da smo, moj tim i ja, u meri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspeli da uradimo dosta.

Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama!

Iako ne na javnim funkcijama, moja misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava. Do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo je jedina izjava za javnost koju ću dati ovim povodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.