Knežević: Ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Upravo sam informisan da je na zahtev ANB-a ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru, naveo je jedan o lidera DF-a Milan Knežević na Tviteru.

Ranko Krivokapić (ministar inostranih poslova) je od danas i zvanično premijer crnogorske Vlade. Sad je na redu srpski narod u Crnoj Gori“, poručio je Knežević.

 

Podsetimo, krajem novembra 2020. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zatražilo je od Božovića da napusti Crnu Goru nakon što je proglašen personom non grata.

„Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajnim prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, ambasador je nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao ‘oslobođenjem’ i ‘slobodnom voljom crnogorskog naroda'“, rečeno je tada u obrazloženju MVP.

Krajem avgusta, ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je da je Ministarstvo tražilo da se ambasador Srbije Vladimir Božović, koga su crnogorske vlasti proglasile personom non grata, „udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru“.

„Ministarstvo vanjskih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Božović je prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posete patrijarha srpskog Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja tog grada i slave manastira Savina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.