Komšić prekinuo intervju za Tanjug (VIDEO) 1Željko Komšić Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Željko Komšić, presedavajući Predsedništva BiH, prekinuo je danas intervju za novinsku agenciju Tanjug nakon što je novinar kazao da ne priznaje presude za genocid u Srebrenici.

Naime, kada se povela priča aktuelnim pretnjama srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika koje vode ka rasturanju BiH, novinar se nije složio sa konstatacijom Komšića da se u Srebrenici dogodio genocid već, kako je kazao, „strašan zločin“ iako se ogradio rečima da njegov stav nije bitan.

 

Na to je Komšić odgovorio da je jako bitno i pitao novinara Tanjuga zašto se neće složiti sa tom konstatacijom, a novinar je ponovio da se dogodio strašan zločin. Komšić ga je potom ispravio kazavši da je počinjen genocid te da tako piše u presudama međunarodnog suda – „genocid a ne strašan zločin“. Dodao je da su strašni bili neki drugi zločini a ovaj je genocid.

„Da li je to vaš stav“, upitao je novinar a Komšić mu je uzvratio da to nije njegov stav već da tako piše u presudama Suda. „Sa kojima ste vi saglasni“, dobacio je novinar, a Komišić je uzvratio: „A šta, vi niste? Na to je novinar odgovorio da sa tom presudom nije saglasan. Posle toga Komšić je ustao i prekinuo intervju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.