Komšić: Neum pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Milorad Dodik je u potpunosti normalizovao i učinio javno prihvatljivim rušenje ustavnog poretka, kaže predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić komentarišući najavu Milorada Dodika da će pitanja državne imovine i VSTV-a staviti na dnevni red Narodna skupštine R, prenosi agencija Patria.

“Skretanje političkog fokusa na razgovore o izbornom zakonu u Neumu, pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti.

Naprosto je bizarno kalkulisati sa ograničenim izmenama ustava i izbornog zakona dok kompletna vlast u drugom entitetu ruši ustavni poredak, a ako se ovako nastavi i sa Oružanim snagama BiH, te ako izostane odgovor institucija to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje, ali će to biti jedini način da se kidnapovanje institucija i antidejtonsko formiranje parainstitucija zaustavi“, rekao je Komšić.

On je pozvao Tužilaštvo BiH da konačno reaguje i “zaustavi udar na institucije, kao i probosanske predstavnike u institucijama na razgovore i konsultacije vezane za institucionalni odgovor na separatističke aktivnosti”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari