Milatović "opleo" po Spajiću: "O njegovoj politici najbolje su rekli građani Budve, a to trenutno zna cela Crna Gora" 1foto: Printscreen/YouTube/NOVA S

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da su o predsedniku Vlade i lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću i njegovoj politici najbolje rekli građani Budve.

Milatović je, odgovarajući na pitanja na pres konferenciji sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, rekao da su mnogi politički lideri pretvorili Crnu Goru u dečije igralište neodgovornim porukama, netransparentnim ponašanjem…

„I to mora da prestane ukoliko želimo da od Crne Gore napravimo zemlju vladavine prava. Moramo imati prije svega odgovornije i transparentnije ponašanje od onih koji obnašaju najviše funkcije u Crnoj Gori uključujuči i predsjednika Vlade. O predsjedniku Vlade i njegovoj politici najbolje su rekli građani Budve, a to trenutno zna cijela Crna Gora. Građani su oni koji uvijek oni koji najbolje vide stvari“, rekao je Milatović, prenose Vijesti.

Istakao je da je ponosan na sve što je uradio u delu demokratske tranzicije, ali da je se odvojio u trenutku kada je video da je pokret odstupio od vrednosnih stavova.

On je dodao da je uvek imao na umu interes države i građana „za razliku od mnogih koji svakodnevno politički trguju sa mnogim stvarima koje nisu dobre za Crnu Goru“.

Komentarišući izjavu Spajića da su on i ministar pravde Andrej Milović šuruju, Milatović je rekao da je to stvar Vlade i da se neće mešati.

„Važno je da kompletan proces bude otvoren za javnost kako bi ona bila objektivno informisana zbog čega je došlo do slučaja, da vidimo rasplet cijele situacije jer je Crna Gora umorna od neodgovornosti i netransparentnosti“, rekao je Milatović.

Onaj ko je dobro radio ne treba da se boji izbora

Predsednik je poručio da se kriza vlasti u Podgorici može razriješiti na dva načina – dogovorom ili izborima.

„Ukoliko se između političkih aktera dogovorom ne bude mogla razriješiti kriza onda je apsolutno legitimno da odbornici vrate mandat građanima kako bi oni mogli da daju sud na vanrednim izborima“, kaže Milatović.

Dodao je da je odgovornost uvijek najveća kod onog ko najviše i vrši vlast.

„Kao neko ko je predvodio listu PES-a na lokalnim izborima u Podgorici osjećam da stvari ne idu dinamikom koja je bila obećana i koju su očekivali građani i da je upravo to suština problema i krize. Uvijek sam pristalica dogovora i rješenja koja traže dogovor. Onaj ko je dobro radio svoj posao sasvim sigurno ne treba da se boji izbora. Plašiti se izbora znači plašiti se suda građana“, zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari