Milorad Dodik najavio novi sastanak vladajuće koalicije u BiH za 27. februar 1Foto: EPA-EFE/ALEXEY FILIPOV

Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će u utorak, 27. februara, u Mostaru biti održan novi sastanak vladajuće koalicije na nivou BiH.

Dodik je rekao da predstavnici iz RS dnevno imaju kontakte sa nekim ljudima iz struktura EU i rade na pitanjima vezanim za odluku Evropske komisije o statusu BiH.

„U utorak će u Mostaru biti održan sastanak (SNSD-HDZ BiH-Trojka), na kojem ćemo pokušati da finalizujemo još neke od tih detalja“, naveo je Dodik na konferenciji za novinare.

On je ponovio da za vlast u RS nije prihvatljivo nikakvo eventualno nametanje izmena Izbornog zakona BiH i da bi svako nametanje značilo kraj evropskog puta BiH.

Dodik je ponovio da će Republika Srpska doneti svoj izborni zakon ukoliko visoki predstavnik Kristijan Šmit nametne bilo kakve izmene državnog Izbornog zakona.

„Ako se drzne da bilo šta učini u vezi sa imovinom, donećemo odluku o nezavisnosti“, ponovio je on, iznoseći niz uvreda na Šmitov račun.

Dodik je kazao da se nijedan visoki predstavnik u BiH nije mešao u evropski put te zemlje, a da Šmit „u sve želi da se meša“.

„Ko si ti da to radiš? Ko je tebi dao taj mandat? Ko si ti uopšte da donosiš odluke o zemljištu“, rekao je predsednik RS.

Prema njegovim rečima, Vlada RS trebalo bi da donese odluku o prestanku važenja zakona o zabrani raspolaganja vojnom imovinom i da se sve uknjiži na Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari