Miroslav Blažević Tuđmanu: Dajem novac za oržuje, sina ne dam u vojsku 1Foto: Screenshot/YouTube/Hrvatska radiotelevizija/HRT Nedjeljom u 2

Miroslav Ćiro Blažević barem je 40 godina javna osoba koja puni medijske stranice i razveseljava naciju i region. Budući da je zbog godina i zdravlja manje protagonist nogometne i političke sadašnjosti, okrenuo je sećanjima, pa je u filmu Sabahudina Topalbećirevića „Nikad ispričana priča“ govorio je o specifičnom odnosu s Franjom Tuđmanom.

„Uvek sam ga slušao, ali kada mi je rekao ‘Moja dva unuka su u vojsci, treba ići i tvoj sin’, rekao sam mu ‘Nikad! Evo novac za oružje, ali sina ne dam.

„Tada mi je rekao ‘Znači, i ti pripadaš ljudima gdje sirotinja daje sinove, a bogati volove’. Ja sam patriot, ali ne toliko da dam sina da pogine“, otkrio je Ćiro u dokumentarnom filmu, prenosi Slodba Dalmacija pisanje portala Dnevnik.ba.

Nema sumnje da će i ova Ćirina izjava privući pažnju, možda i izazvati kontroverzije i reakcije ljudi koji su u toj ratnoj situaciji postupili posve suprotno od Miroslava Blaževića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.