Održan novi protest protiv kovid mera u Zagrebu 1Protrst u Zagrebu 27. novinembra Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Novi protest protiv kovid potvrda i mera, nazvan „Beli tihi marš“ održao se predveče u Zagrebu, a na protestu koji se završio na Trgu svetog Marka, okupilo se, prema medijskim procenama, oko hiljadu učesnika.

Organizatori su pozvali učesnike da dođu bez transparenata, u beloj odeći, da ponesu sveću i beli balon i da se protest održi u tišini. Mediji navode kako su organizatori rekli da protets nisu prijavili, prenosi N1 Zagreb.

Kolona građana s Trga Francuske Republike oko 17 sati krenula je Ilicom prema Trgu svetog Marka. Odvijanje protesta nadzirali su pripadnici policije.

U Radićevoj ulici policija je kombijima blokirala put protestantima kada su pokušali preko Kamenitih vrata da dođu do Trga svetog Marka, na kojem su zgrade Vlade Hrvatske i Hrvatskog sabora. Došlo je do kratke rasprave protestanata s policajcima o razlozima zašto im je sprečen put, nakon kojeg su protestanti krenuli prema Zakmardijevim stubama ili alternativnim putevima kako bi došli na Trg svetog Marka.

U jednom trenutku, nakon verbalnog okršaja, policija je privela jednu osobu, javili su mediji. Nakon nekog vremena, policija je protestante pustila da prođu, na što su se mogli čuti uzvici “Pobeda” i “Nema predaje”, a okupljeni su otišli na Markov trg.

Na prošlom protestu protiv kovid potvrda 20. novembra u Zagrebu okupilo se više hiljada građana. Organizatori su bili prekršajno prijavljeni jer su organizirali javno okupljanje bez prijave policiji i bez da su preduzeli mere osiguranja reda i mira.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.