Pismo iz RS na važne međunarodne adrese o stanju u BiH 1Foto: Narodna skupstina Republike Srpske / sajt

Sadašnji i bivši predsednici Narodne skupštine Republike Srpske i oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske uputiće zajedničko upozorenje na važne međunarodne adrese o stanju u BiH.

„Izjava je o osudi kršenja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i odbrani demokratskih vrednosti i načela parlametarizma u BiH“, saopšteno je danas posle ovog sastanka.

Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da su povod za ovaj sastanak odluke Ustavnog suda BiH, ali i odluka bivšeg Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o nametanju zakona o zabrani negiranja genocida.

Čubrilović je dodao da će zaključci u narednim danima biti formulisani, najavivši novi sastanak za sedam dana.

On je još kazao da mnogi u svetu nisu upoznati sa situacijom u BiH, te da zbog toga postoji potreba za ovakvim zaključcima.

„Poslaćemo na važne adrese u svetu, počevši od UN, diplomatskih predstavništava i svih onih koji mogu i žele da učestvuju, a pre svega da pomognu u rešavanju ovog pitanja“, rekao je Čubrilović.

Naveo je da postoji želja za zajedničkim razgovorima među partijama, ali i unutar institucija BiH kako bi se pronašla rešenja koja oslikavaju stvarnost u BiH.

Sastanku, kojim je predsedavao Čubrilović, prisustovavali su, između ostalih Dušanka Majkić, Staša Košarac, Ognjen Tadić, ali se nisu pojavili Mladen Ivanić, kao i bivši predsednici parlamenta RS Igor Radojičić i Petar Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari