Požar u centru Zagreba: Nema povređenih 1Foto: N1

Požar na krovu zgrade koji je izbio u ponedeljak oko 22 sata u Ulici Petra Berislavića u centru Zagreba stavljen je pod nadzor vatrogasaca oko 23 sata, a prema rečima vatrogasaca, nema povređenih.

Prva dojava o požaru stigla je minut prije 22 sata, rekao je Hini zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Vatrogasci su po dolasku na lice mesta utvrdili da je reč o otvorenom plamenu krova.

Požar je pod kontrolom. Povređenih nije bilo, ukućani su zbrinuti. Događaj će trajati cijelu noć, rekao je Jembrih za HRT.

Na teren je stigao i zamenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet, koji je novinarima rekao da je reč o požaru u tavanskom prostoru, koji je skoro potpuno izgoreo. On je pohvalio brzinu i kvalitet intervencije vatrogasaca.

– Stanari su evakuisani. U zgradi se nalaze stanovi, neki poslovni prostori. Evakuisano je oko 20 stanara, a do sada niko nije tražio alternativni smeštaj. Grad Zagreb je ovdje dostupan ako postoji potreba. Prilikom gašenja deo vode je upao u stan na spratu ispod, što je uobičajeno, a sada se radi na raščišćavanju tavanskog prostora i sanaciji požara, rekao je Korlaet.

On je rekao da uzrok požara još nije poznat, da policija treba da obavi uviđaj i da će više informacija biti dostupno narednih dana.

Zgrada Arheološkog muzeja je u blizini, ali se vatra nije proširila na nju, dodao je on.

Drago Ruga, zamjenik vatrogasnog načelnika Grada Zagreba za dobrovoljno gašenje požara, rekao je da je po dolasku cijeli krov gorio.

– Odmah smo krenuli sa gašenjem sa dve auto-merdevine. Uključili su se i dobrovoljni vatrogasci koji su s jedne strane pomogli u obuzdavanju požara. Brzo smo zaustavili širenje i sada je u toku sanacija požarišta, sanacija krova, gde ćemo raditi još gašenja, rekao je Ruga.

On je rekao da je trenutno na licu mesta oko 40 vatrogasaca. On je naveo i da su ugasili javnu rasvetu kako im to ne bi stvaralo probleme pri podizanju merdevina.

Kako se vidi na snimku koji je N1 Zagreb dobio od čitatelaca, snimljen sa Glavnog kolodvora, požar je izbio u centru grada.

Na terenu je šest vatrogasnih vozila, rekao je zapovednik javne vatrogasne jedinice Grada Zagreba Siniša Jembrih. Po dolasku na mesto događaja vatrogasci su utvrdili da se radi o otvorenom plamenu na krovu.

Iz JVP-a Zagreb su potvrdili da je intervencija u toku i da se radi o požaru krova u Berislavićevoj ulici na broju 2.

Uzrok požara zasad nije poznat, piše HRT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.