Ruska delegacija napustila sednicu u Beogradu, tvrde da su ih Ukrajinci provocirali 1Foto: Shutterstock

Rusija je napustila zasedanje Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) u Beogradu, navodeći kao razlog „ispade ukrajinske delegacije“.

Šefica ruske parlamentarne delegacije Olga Timofejeva rekla je da je Rusija na sednici u Beogradu odlučila da obustavi plaćanje članarine PS CES „zbog ispada Kijeva“, javio je ruski državni medij RT Balkan, a prenelo Oslobođenje.

Kako navodi taj portal, ruska delegacija je napustila sednicu nakon što je ukrajinska delegacija, pre početka sednice, istakla zastavu Ukrajine sa sloganima ispred svog stola, a kasnije zatražila da se ne produžavaju mandati ruskim predstavnicima.

Timofejeva je rekla da je GS PS CES „relativno rečeno sama potpisala smrtnu presudu”, imajući u vidu da je Rusija ovu organizaciju stvorila pre 30 godina.

– Danas se ovo pretvara u cirkus i šalu, da neko ima pravo da kaže da mu se ne sviđa ovaj ili onaj predstavnik. Mi smo parlamentarci i senatori Rusije i branimo poziciju naše zemlje. Donosimo odluku da obustavimo plaćanje članarine za organizaciju jer je danas bez konstruktivnog odnosa, bez zdravog razuma, rad ovde apsolutno besmislen i beskoristan, izjavila je Timofejeva po izlasku sa sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.