Šarović priznao poraz, čestitka Cvijanović kada se prebroje svi glasovi 1Foto: snapshot Youtube

Predsednik SDS u prvom obraćanju javnosti nakon izbora, poručio je da na obrađenih 49 odsto glasova za člana Presedništva BiH, Željka Cvijanović vodi u odnosu na njega sa razlikom od 50.000 glasova, prenosi Srpska info.

Šarović je priznao da je razlika vrlo teško dostižna i poručio da čestitka Željki Cvijanović sledi nakon svih prebrojanih glasova.

“Mi smo imali ozbljnu kampanju, mislim da smo imali dobre poruke, no očito da to nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Pretpostavljam da će se ovakav trend nastaviti i tokom sledećih sati. Mislim da je ova činjenica takva i da očekujemo da će Cvijanovćeva ostvariti pobedu, ali ostavićemo vreme za česitke do konačnog rezultata.

Mi sada navijamo i očekujemo da Jelena Trivić ostvari pobedu i da njena prednost ne bude dostiža za Milorada Dodika. Verujemo da će ostvariti pobedu, videćemo sa kojom razlikom. Pridružićemo se njenom štabu u narednim minutama i iščekivati taj rezultat”, rekao je Šarović.

Kaže da u Banjaluci opozicija stoji dobro, ali da to nije bilo dovoljno da nadomesti lošiji rezultat u Doboju, Zvoniku.

Priznao je da su u Bijeljini očekivali bolji rezulat.

“Očekujemo rezultate za Predstavnički dom BiH i NSRS. Imamo mnogo primedbi na dešavanja u Doboju u Zvorniku, kakav će biti odgovor na primedbe opozicije, da li će to dovesti do poništavanja izbora, videćemo”, kaže Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.