Spajić: Crna Gora spremna da doprinese oporavku i rekonstrukciji Ukrajine 1foto: R.R./ATAImages

Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić izjavio je danas da je ta zemlja „potpuno uz Ukrajinu“ i da je spremna da pruži „puni doprinos“ u implementaciji hitnih mera za njen oporavak, rekonstrukciju i modernizaciju.

On je na Konferenciji o oporavku Ukrajine u Berlinu rekao da je uveren da bi „svi mnogo više voleli da su se okupili sa punim fokusom na pomoć u oporavku Ukrajine posle završenog rata“, ali da ovim pokazuju prijateljima iz Ukrajine da nisu sami.

„Ratni sukob na tlu Evrope potvrdio je potrebu da pružimo zajednički odgovor. Siguran sam da će konferencija doneti mnogo novih, kvalitetnih ideja i da će se iz Berlina čuti glasno poruka da je Evropa ujedinjena u ovim teškim vremenima“, kazao je Spajić, piše u saopštenju Vlade.

Treća konferencija ove vrste okupila je, dodaje se u saopštenju, veliki broj političkih lidera, predstavnike međunarodnih organizacija, finansijskih institucija, privatnog i civilnog sektora, tink-tenk organizacija, te pripadnike ukrajinske dijaspore, kako bi razmenili mišljenja o modalitetima saradnje, u cilju pružanja konkretne pomoći Ukrajini, u njenom sveobuhvatnom oporavku i razvoju.

Iz Vlade Crne Gore su naveli da je činjenica da se događaj ove vrste prvi put održava u zemlji EU, pokazatelj nedvosmislene podrške, ali i doprinos ukrajinskoj stabilnosti i progresu kroz njen dalji napredak u evropskom integracionom i reformskom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari