Spasojević nakon što je ponovo pronašao bombu u dvorištu: Ovo je pokušaj ubistva 1Foto: Shutterstock/Daniel Tadevosyan

Načelnik Istražnog zatvora u Podgorici Predrag Spasojević izjavio je, nakon što je danas pronašao eksplozivnu napravu ispred kuće, i to nekoliko dana pošto je u njegovom dvorištu eksplodirala bomba, da je nezadovoljan reakcijom nadležnih, te da je veruje da nije reč o upozorenju – već o pokušaju ubistva.

On je u izjavi za Radio Televiziju Crne Gore (RTCG) ocenio da su institucije ili nesposobne ili korumpirane.

„Ne može niko da me ubedi da ne mogu da reše ovo, ovo je veoma jednostavna stvar“, rekao je načelnik Istražnog zatvora.

Spasojević je dodao da su nadležni imali indicije ko stoji iza svega.

„Imali su ljude, imali su organizovanu grupu koja je to mogla da uradi, imali su mesto, vreme, način izvršenja i nisu reagovali. U pitanju je ili nesposobnost ili korupcija. Drugo ne može biti ništa“, poručio je on.

Spasojević je rekao da je pre mesec dana dobio prve pretnje. No, nadležni, kako je istakao, nisu ništa preduzeli.

U međuvrmenu su Vijesti objavile da je više mobilnih telefona, bodeža, nedozvoljenih tableta, ali i drugih nedozvoljenih stvari oduzeto je večeras pretresom soba Istražnog zatvora u kojima borave pritvoreni pripadnici organizovanih kriminalnih grupa.

Pretres je usledio samo par sati nakon što je načelnik Istražnog zatvora u dvorištu svoje kuće pronašao neaktiviranu ručnu bombu.

Ovo je drugi put ove nedelje da je bombom napadnuta imovina Spasojevića.

Nakon prve eksplozije, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić obećao je Spasojeviću zaštitu.

Spasojević, dugogodišnji službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), nedavno je imenovan za načelnika Istražnog zatvora.

Od njegovog imenovanja je u tom zatvoru obavljeno više pretresa prostorija tokom kojih su od pritvorenika oduzeti mobilni telefoni, punjači za telefone, i improvizovani bodeži, navode Vijesti.

Rukovodstvo UIKS-a ranije je saopštilo da su službenici te institucije u poslednje vreme izloženi pretnjama zbog pretresa i oduzimanja nedozvoljenih predmeta od pritvorenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.