"Teatar u kojem je Vučić reditelj, šaptač, glavni glumac": Hrvatski analitičar Denis Avdagić o situaciji u Srbiji 1Aleksandar Vučić: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Spoljnopolitički analitičar Denis Avdagić u Novom danu je analizirao poslednje događaje u Srbiji i istupe srpskog predsednika Aleksandra Vučića koji je, između ostalog, nagovestio i prevremene izbore. Avadagić se osvrnuo i na talas protesta koji su zahvatili zemlju, a koji se vode pod sloganom „Srbija protiv nasilja“.

„Ovako bih opisao sve što se dešava u Srbiji – imate pozorište gde je Vučić reditelj, šaptač, glavni glumac, kostimograf, prodavac karata, on je sve unutra, a ispred vas nekoliko glumaca. protestuje, ali publika ipak ulazi jer je predstava”, rekao je Avdagić.

On se osvrnuo i na pomenute vanredne izbore u Srbiji i činjenicu da opozicija trenutno nema odgovarajućeg protivkandidata.

„Nemaju kandidata za premijera, verovatno nisu ni očekivali mogućnost izbora. A možda ih i neće biti, Vučić na kraju može da kaže da vanrednih izbora zbog Kosova ne može, da moraju da imaju stabilnu vladu“, rekao je on.

„Opozicija u ovom trenutku ima samo jedno rešenje – da nađe čoveka koji bi imao pristojan ugled u samoj Srbiji, iz nekih građanskih redova, nekoga ko nema mrlje od karijere, možda čak ni političke veze, da nađe nekoga ko bi bio kandidata ujedinjene opozicije, da preuzme vlast jer Aleksandar Vučić ostaje predsednik“, istakao je Avdagić.

„Međutim, i da se takva osoba nađe, s obzirom na medijsku sliku Srbije, Avdagić navodi da bi se ova osoba teško probila“.

To smo, dodaje, videli i na nedavnim izborima u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari