Kako su ruski mediji preneli obraćanje Vučića i Brnabić? 1Foto: printcsreen / TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da mogućnost održavanja vanrednih izbora, pišu RIA Novosti, navodeći da organizacija i tačan datum zavise od očekivanih razgovora sa raznim političkim snagama.

U sredu uveče građanima se obratio šef srpske države, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, ukazuje ruski medij.

„Sada je jasno da ćemo imati vanredne parlamentarne izbore, jedino je pitanje tačnog meseca kada će ti izbori biti održani… Tenzije u društvu se uvek rešavaju na izborima, neke su stvarale tenzije, ne uvek zato što su imali političke zahteve, već zato što je bilo zahteva pojedinih tajkuna da sprovedu svoje interese, što se može videti iz zahteva“, rekao je srpski lider.

Vučić je dodao da će, kao predsednik republike, sačekati razgovor političkih protivnika, „kako ne bi bilo poruka o kojima nisam želeo da razgovaram, gde ću im ukazati da su izbori jedini način da se dobiju promene koje toliko žele“.

Prošle subote u Beogradu je održan peti masovni miting protivnika politike aktuelne srpske vlasti, podseća RIA novosti. Demonstranti su marširali od Skupštine centralnim ulicama grada, stavrajući „obruč“ oko predsedničke administracije.

Srpski lider je, u pozadini masovnih protesta, sredinom maja rekao da u Srbiji neće biti nasilne promene vlasti, kao u Kijevu 2014, podseća ruski medij. Dodaju i Vučićevu izjavu da su specijalne službe sa Istoka upozorile na pokušaje organizovanja i vođenja obojenih revolucija u Srbiji. Prema njegovim rečima, za rukovodstvo stranke i zemlju očekuju se važne odluke, mogući su vanredni parlamentarni izbori.

„Sada je jasno da ćemo imati vanredne parlamentarne izbore, jedino je pitanje tačnog meseca kada će ti izbori biti održani“, rekao je Vučić, prenosi ruski medij Krsnaja Vesna.

Prema predsednikovim rečima, izbori pomažu u oslobađanju tenzija u društvu, rešavanju protivrečnosti koje su se pojavile u društvu. Šef Srbije nagovestio je, pišu, da čeka političke protivnike na debati kako ne bi bio optužen da ne želi da razgovara.

Izbori su, dodao je on, „jedini način da se dođe do promene koju žele“.

Ovaj ruski portal podseća da je  3. juna u Beogradu održan peti masovni marš i skup protivnika politike aktuelne srpske vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari