Premijer: Teško da ne bude izglasano nepoverenje Vladi Crne Gore 1Zdravko Krivokapić u studiju RTCG Goto: rtcg.me

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ocenio je večeras kako je teško da ne bude izglasano nepoverenje Vladi na sednici parlementa 4. februara. “Već odavno postoje naznake da je ova Vlada nepoželjna i bukvalno tako i jeste. Ovo je vlada koja je pokušala da bude apsolutno građanska i demokratska, kako bi na taj način zaživela demokratija u Crnoj Gori”, kazao je on u intervju sa Radio-televiziju Crne Gore.

“Moj stav je da do ovog trenutka nije trebalo doći, da je ova Vlada očistila i pripremila njivu za oranje, ako je to ona uradila zašto treba da ide sa političke scene”, pitao je Krivokapić.

Više je razloga za pokretanje pitanja poverenja Vladi, a ključni su u interesnim krugovima koji se nalaze, kako kaže, i ovde, ali i u bližem okuženju.

“Kao što znate incijativa je jednom podnesena, odložena, a drugi put teško da može da ne bude izglasana, jer bi to bila blamaža najveće partije – DPS-a. To bila i blamaža i za glavnog podnosioca inicijative, a to je GP URA”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da su se stvorili preduslovi da su svi protiv ove Vlade, a brane je, kako dodaje građani i Demokrate CG.

“Dogodiće se to što se mora dogoditi”, naveo je Krivokapić.

Kaže da je uzrok tome nezadovoljstvo pojedinih političara, koji nisu ušli u Vladu, i da takvo stanje, dodaje Krivokapić, traje od formiranja Vlade: „Računica jednostavna, svako vodi računa o svom rejtingu. To je najveći problem Crne Gore.”

Prema njegovim rečima „ako se formira nova vlada koja se naziva manjinska“, biće ugrožen program Evropa sad: “Ja bih zamolio da sada svi oni koji su bili protiv programa Evropa sa” ne koriste povlastice tog programa. Da formiramo jedan fond gde ćemo da vratimo pare i da ih usmjerimo ka najsiromašnijim.”

Krivokapić je naveo i da ne beži od odgovornosti, ali i da u vođenju Vlade nije bio diktator.

“Od septembra počinje neverovatna kampanja potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova. Ja sam to pratio i znao da oni rade protiv ove Vlade”, saopštio je Krivokapić.

On navodi i da se, nakon “rogamskog sporazuma” sada dešava novi “beogradski sporazum”, pod pokroviteljstvom određene političke strukture u Beogradu i veže se, kako dodaje, za DF i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

“O čemu oni tajno pregovaraju? Ja nisam imao ni jedan jedini tajni razgovor. Od novembra do danas bio je veliki broj tajnih dogovora koji idu na to da iz podruma izvuku DPS, to je glavana priča”, navodi predsednik Vlade.

„Stil ponašanja, šara – vara“

Kaže i da nije informisan o čemu je Abazović u Beogradu razgovarao sa patrijarhom Porfirijem.

“Upravo takav stil ponašanja, šara – vara, to je stil ponašanja. Kako to može da bude da vi idete u privatne posete? Kako to može da vi idete u privatne posjete Dubaiju, kako ja nemam iste šanse od strane ASK-a. Ja sam imao problema za običnu kartu koju je platio počasni konzul i spavao sam dve noći u manastiru Svete gore. Zašto neko ne postavi pitanje koliko košta jedno noćenje u skupom hotelu, ne za jednu osobu, nego za delegaciju”, pita Krivokapić.

https://www.danas.rs/svet/region/krivokapic-sumnjam-da-cu-ja-potpisati-temeljni-ugovor-sa-spc/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.