Region "gori": Temperature i do 41 stepen, crveni meteoalarmi širom Zapadnog Balkana 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Republički hidrometeorološki zavod danas je objavio upozorenje na izražen toplotni talas u Srbiji i maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni. Kako se navodi, na području Beograda danas i sutra maksimalna temperatura dostizaće 38 stepeni, a zatim će se kretati od 30 do 33 stepena, uz nastavak tropskih noći.

Slična situacija je i u regionu. U Hrvatskoj meteorolozi za sutra najavljuju vrhunac toplotnog talasa.

DHMZ je za kninsku, splitsku i dubrovačku regiju izdao crveno upozorenje, dok je za ostatak zemlje na snazi narandžasto upozorenje, piše Jutarnji list.

Najveća se vrućina očekuje u Dalmaciji, posebno u unutrašnjosti su moguće temperature i do 40 stepeni. Temperatura mora će biti od 24 do 26 stepeni.

Širom BiH danas je na snazi crveni meteoalarm, a najavljene su temperature do čak 40 stepeni. Federalni hidrometeorološki zavod je izdao crveno upozorenje za šire područje Bosne i Hercegovine kao upozorenje na visoke temperature vazduha, prenosi Klix.

Crveni meteoalarm na snazi će biti danas od 11 do 18 sati zbog najavljenih dnevnih temperatura koje će se kretati u intervalima od 35 do čak 40 stepeni.

Iako je za nama sedmica sa izrazito visokim temperaturama zraka, čak i za ovo doba godine, upravo najtopliji će biti petak koji preti lokalnim obaranjem rekorda u pogledu najviših temperatura izmerenih u junu mjesecu, javljaju meteorolozi sa BHMeteo.ba.

U Crnoj Gori je vceć tri dana na snazi narandžesti meteoalarm.

Na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore objavljeno je da se danas očekuju najviše dnevne temperatura vazduha od 30 do 41 stepen. Temperature mora su oko 25 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari