Tragedija u Cetinju: Troje hospitalizovanih van životne opasnost 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Četiri osobe, povrijeđene u jučerašnjoj tragediji na Cetinju, hospitalizovane su u KCCG, od kojih je jedna životno ugrožena i nalazi se na intenzivnoj nezi. Kako je saopšteno iz KCCG, jedan pacijent je van životne opasnosti, kao i još dva pacijenta u cetinjskoj bolnici.

Kako je saopštio KCCG, jedan od pacijenata je trenutno stabilno, van životne opasnosti i smešten je na Klinici za neurohirurgiju.

„Drugi pacijent je nakon prijema hirurški zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave i grudnog koša, životno mu je ugrožen i nalazi se na Centralnoj intenzivnoj nezi. Treći pacijent ima povredu abdomena. organa, uglavnom jetre, hirurški je lečen i pod intenzivnim je merama terapije i praćenja, koji je takođe smešten na odeljenju intenzivne nege.Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe lečen operativno i još uvek zahteva lečenje na odeljenju intenzivne nege“, saopšteno je iz KCCG.

U KCCG su četiri pacijenta, jedan je, prema rečima direktora medicine Ivana Terzića, na Klinici za neurohirurgiju i na daljem lečenju posle operacije.

Tri pacijenta su, kaže, na Centralnoj intenzivnoj nezi i posle hitne operacije nalaze se na daljem intenzivnom lečenju.

„Prvi pacijent ima dominantnu povredu glave i operisan je i nalazi se na daljoj intenzivnoj terapiji. Drugi pacijent ima dominantnu povredu jetre i operisan je i nalazi se na intenzivnoj nezi. Treći pacijent ima povredu glave i vrata, otvoren prelom desne nadlaktice je operisan i nalazi se na daljem intenzivnom lečenju“, rekao je Terzić.

Direktor cetinjske bolnice Ivan Ivanović kaže da su dvije osobe hospitalizovane u toj bolnici, koje su povrijeđene u jučerašnjoj tragediji, u stabilnom opštem stanju. Reč je o, kako navodi, muškarcu i ženi, piše RTCG.

Van životne su opasnosti“, rekao je Ivanović za TVCG.

On je naveo da su prvi pacijenti u tu bolnicu počeli da pristižu juče oko 16 časova.

„Među njima su, nažalost, bile dve osobe koje su po prijemu proglašene mrtvima. Tri pacijenta su prevezena u KCCG”, rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.