Više državno tužilaštvo u Podgorici ispituje navode o nabavci oružja za SPC uoči izbora 2020. godine 1Foto: Pixabay/ comrade_petruha

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih navodnih transkripata u medijima koje se odnose na nabavku naoružanja i pripremanja oružanog otpora uoči parlamentarnih izbora u 2020. godini.

U daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mere i radnje u cilju provere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se doneti odluka u predmetu, navedeno je u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka tužilaštva Lepa Medenica.

M portal je juče objavio da navodna komunikcija preko „SKY ECC“ razotkriva veze Srpske pravoslavne crkve (SPC) sa pripadnicima škapaljaskog klana ali i njihove zajedničke planove uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 30. avgusta 2020.

Ovo je jedan u nizu transkripta koje je objavio taj novoosnovani portal.

Premijer Dritan Abazović, čijoj je vladi izglasano nepoverenje, je sa sednica parlamenta ustvrdio da se taj portal ne objavljuje „SKY ECC“ prepisku, već informacije iz tajnog nadzora nad kriminalnim klanovima koja im dostavljaju pripadnici prošle vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.