Vlada FBiH: Po 100 KM za 270 hiljada nezaposlenih građana 1Foto: Shutterstock

Vlada Federacije BiH na današnjoj sednici u Mostaru dopunila je svoju raniju uredbu o pomoći stanovništvu zbog poskupljenja usled globalne inflacije i omogućena je isplata jednokratne novčane pomoći od po 100 konvertibilnih maraka i za nezaposlene osobe, prenosi portal Klix.ba.

Na sednici Vlade je precizirano da će pravo na jednokratnu novčanu naknadu pripasti i osobama koje su 31. augusta imale status nezaposlenih na biroima za zapošljavanje u FBiH.

Za Fenu je premijer Federacije BiH Fadil Novalić potvrdio da je rast javnih prihoda u prvih šest meseci ove godine omogućio je Vladi FBiH da dodatno interveniše i u korist nezaposlenih.

„Poslednjih godina pokazali smo sposobnost da se prilagodimo svim vanrednim okolnostima i situacijama. Svesni učinka i neželjenih posledica inflacije koja je zahvatila ceo svet, doneli smo programe pomoći našim građanima najviše pogođenim poskupljenjima“, rekao je on.

„Sve vreme pratimo situaciju u našoj zemlji i čujemo poruke građana. Današnjom odlukom o isplati jednokratne novčane pomoći za oko 270 hiljada nezaposlenih, broj građana koji su obuhvaćeni merama podrške Vlade Federacije je skoro million“, izjavio je premijer Novalić.

U saopštenju Vlade se navodi da je ovom dopunom omogućena isplata jednokratne novčane pomoći iz Federalnog budžeta od po 100 KM i za nezaposlene osobe u Federaciji, kao što je već ranije učinjeno i za više od 530 hiljada drugih građana.

U avgustu je iz budžeta FBiH bilo isplate za penzionere, borce, osobe sa invaliditetom, civilne žrtve rata, socijalne kategorije koje primaju novčanu i drugu pomoć, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari