danilo i aleksandar vučić foto buducnostsrbijeavFoto: buducnostsrbijeav/Instagram

Sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila Vučić, zaustavila je juče na Kosovu policija i naterala da skine majicu sa „provokativnim porukama“. To je potvrdio i sam Vučić.

„To im je posao. Tri puta zaustavljali, pretresali automobil, maltretirali. Čestitam Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Nije tako hrabar kad je u mom društvu, ali dobro.  Kad pošalju neke druge da se iživljavaju na tuđoj deci to je okej. Nije Danilo mali, malo je hrabriji od Aljbina Kurtija“, kazao je Vučić.

Kako je dodao, njegov sin je kroz sred Prištine prošao u majici „Predaja nije opcija“ i došao do Gračanice na liturgiju „samo Bogu da se pomoli“.

O ovom događaju pisali su i regionalni mediji.

Hrvatski Index je preneo Vučićevu izjavu, navodeći da je njegv sin išao na liturgiju u manastiru Gračanica povodom proslave Vidovdana.

Index navodi da je kosovska RTV Dukađini objavila je snimak koji prikazuje kosovske policajce kako zaustavljaju Danila Vučića.

Slobodna Dalmacija piše o „incidentu na Kosovu“, odnosno da je policija zaustavila sina Aleksandra Vučića i zatražila od njega da skine majicu sa spornim porukama.

Slobodna Dalmacija, između ostalog, navodi i to da je „posle liturgije Danilo Vučić viđen kako se kreće kroz Gračanicu u pratnju grupe Srba i pripadnika obezbeđenja“.

Sarajevski portal Klix piše da su „kosovski mediji preneli da je policija Kosova Vučićevog sina naterala da skine majicu“.

„Kosovska TV Dukađini objavila je večeras snimak na kojem se vide pripadnici Policije Kosova kako zaustavljaju Danila Vučića, a kako bi mu skinula majicu sa, kako su kazali, antikosovskim natpisima“, piše Klix.

Slobodna Bosna prenosi Vučićevu objavu na Instagramu: „Tek sada sam saznao šta se sve dešavalo na KiM. Poslednji put kada su zaustavili Danila, nedaleko od Podujeva, albanski policajci tražili su da, po svaku cenu, skine majicu na kojoj je pisalo „Predaja nije opcija“. Danilo nije pristao, a onda su uperili puške u njega i pitali „Ime oca?“ On je odgovorio:“Aleksandar! To je moj tata i vaš predsednik“! Majicu mu nisu skinuli, obraz mu nisu ukaljali. Predaja nije opcija!“.

U tekstu sa naslovom „NAKON DRAME NA KOSOVU: Aleksandar Vučić pobesneo nakon što je policija zaustavila njegovog sina Danila – „Uperili su puške i upitali su ga za ime oca, odgovorio je“, Slobodna Bosna dodaje i ovo: „Da Aleksandar Vučić koristi svog sina Danila za određene propagandne i političke ciljeve u regionu, mogli su se uveriti i građani BiH kada je u januaru ove godine Danilo Vučić prisustvovao neustavnom obeležavanju 9. januara, tzv. Dana RS-a“.

Sarajevsko Oslobođenje prenosi reči predsednika Srbije koji je „kazao da je njegov sin kontrolisan na Kosovu“.

„Vučićev sin se nije dobro proveo na Kosovu: Provocirao, pa ostao bez majice“, naslov je teksta Oslobođenja, u kojem se, između ostalog, navodi da je Vučić zaustavljanje Danila nazvao i „maltretiranjem“.

Podgoričke Vijesti pišu da je agencija Beta pokušala da potvrdi ili demantuje ove vijesti od kosovske policije, ali da nijedan od portparola nije bio dostupan.

„Aleksandar Vučić kazao je da su njegovog sina danas u Gračanici tri puta policajci zaustavljali i pretresali“, pišu Vijesti.

„Čestitam kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Kada pošalje ljude da se iživljavaju na tuđoj deci, to im je OK“, rekao je Vučić, prenele su Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari