Zdravko Krivokapić: Organizovati izbore što pre 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da je izalaz iz aktuelne situacije u toj državi izglasavanje svih sudija Ustavnog suda i istovremeno organizovanje i predsedničkih i vanrednih parlamentarnih izbora što pre.

„Stanje je haotično, urušavaju se sve institucije sistema srasle sa prethodnim režimom, političare interesuje samo pozicioniranje za sledeće izbore, lični i partijski interesi se brane do iznemoglosti, opstrukcije i dečje igrice od Podgorice do parlamenta traju, svako iskazuje stavove da je u pravu, jer sudija nema pištaljku“, naveo je Krivokapić u pisanoj izjavi.

Kao korake za zajednički uspeh Crne Gore, Krivokapić je predložio donošenje zajedničke Strategije Crne Gore sa glavnim akcentom na razvoj za sledećih 30 godina i izradu novog izbornog zakonodavstva sa promenom sistema u kojem neće dominantni biti političari nego stručni ljudi sa reputacijom u društvu.

„Do tada: U pamet se političari. Narod pobeđuje“, poručio je Krivokapić, uz podsećanje da je na današnji dan, pre dve godine, formirana 42. Vlada Crne Gore koja je smenila „autokratski sistem vladavine DPS i njegovih satelita“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.