Renovirano Odeljenje intenzivne nege za bolesti dece u Podgorici, investicija vredna 600.000 evra 1Markovic, Rajnke, Eraković FOTO: CDM

Projekat vredan 600 hiljada evra realizovao je KCCG dijelom iz budžetskih sredstava i delom iz donacija Ministarstva mladih i sporta Crne Gore  i Ambasade SAD. Ambasada SAD  kazala je   ambasadorka Rajnke, na svečanom otvaranju, za ovaj projekat donirala  je 275 hiljada dolara kao i da je rekonstrukcija ovog odeljenja veza između dva naroda.

Crnogorski premijer Marković istakao je da je u poslednje tri decenije ovo najveća investicija u Institut za bolesti dece.

„Klinički centar Crne Gore daje primjer i sprovodi konkretne korake kako bi zdravstvo bilo na nivou“, rekao je premijer Marković na otvaranju.

U renoviranom Odeljenju intenzivne nege nalazi se osam ležajeva sa potpuno novim monitoringom i opremom, a tu su i najnoviji respiratori. Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da su otvaranju renoviranog odlejnja prethodile edukacije doktora tako da će se po najsavremenijim metodama pružati usluge pacijnetima. On je kazao da se nada da će najmlađi pacijneti biti zadovoljni uslugama kao i da će ovo odeljenje postati regionalni centar za pružanje zdravstvenih usluga.