Šestoro mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu, među njima troje dece 1Foto: Beta/AP/Anjum Naveed

Tri vojnika i troje dece stradalo je danas u samoubilačkom bombaškom napadu blizu vozila bezbednosnih snaga u severozapadnom Pakistanu, blizu granice sa Avganistanom, javili su danas zvaničnici.

Kako se navodi u saopštenju, bombaš samoubica aktivirao je pojas sa eksplozivom blizu vozila u bezbednosnoj patroli u selu blizu grada Mir Alija, u plemenskoj oblasti Severni Vaziristan.

U napadu su poginula dva vojnika u vozilu i treći je ranjen. Troje dece, koje se igralo na putu, teško je ranjeno. Svi ranjeni su hitno prebačeni u bolnicu helikopterom, ali niko nije preživeo, navodi se u saopštenju.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Vojska je u potrazi za naredbodavcima bombaša samoubice.

Ta oblast je godinama utočište za lokalne i strane ekstremiste. Vojska je sprovela masovnu operaciju posle napada ekstremista na školu kojom je upravljala vojska u Pešavaru kada je poginulo više od 150 osoba, uglavnom djaka.

U odvojenom incidentu, naoružani muškarci na motociklu ubili su danas dvoje pripadnika manjinskih Sika na bazaru u predgrađu Pešavara.

Pogođeni su više puta mecima dok su postavljali svoju tezgu sa začinima, a napadači su pobegli. Policija navodi da izgleda da su Siki bili na meti napada zbog njihove etničke pripadnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.