Škola u Misuriju će učenike disciplinovati batinama: "Roditelji su to tražili" 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Školski okrug u Misuriju, koji se nalazi u blizini granice sa Arkanzasom, ove školske godine uvodi telesno kažnjavanje učenika kao disciplinu „poslednje utočište“.

„Koristiće se samo ako sva druga alternativna sredstva disciplinovanja nisu uspela“, navodi se u politici okruga, uz napomenu da se telesno kažnjavanje ne sme koristiti u prisustvu drugih učenika.

Tehnika telesnog kažnjavanja – koja je legalna u 19 država – koristiće se samo pred svedokom i neće izazvati fizičku povredu, navodi Dejli mejl, prenosi Dnevnik.hr.

Načelnik Merlin Džonson (47) tvrdi da su roditelji ranije pitali zašto njihovo dete ne udaraju drvenom kašikom i da su dobili više zahteva da ponovo iskoriste decenijsku kaznu.

Stariji učenici čiji se roditelji na to odluče mogli bi dobiti do tri udarca po kazni, dok će mlađi učenici dobiti jedan do dva udarca.

U pismu roditeljima iz avgusta 2022. Džonson je objasnio da je promena politike bila jednostavno da se direktorima da druga disciplinska opcija pre nego što učenici dobiju ozbiljnije kazne kao što su suspenzije.

Roditelji moraju da pregledaju i potpišu obrazac za prijavu ako žele da dozvole telesno kažnjavanje za svoje dete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.