"Jačajmo bezbednosti srpske i ruske države": Šta je Vulin poručio u čestitki šefovima ruskih agencija za sprovođenje zakona i Lavrovu? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin čestitao je ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i šefovima ruskih bezbednosnih i kriminalističkih agencija na postavljenjima na nove funkcije, izrazio uverenje u nastavak saradnje u oblasti bezbednosti dve zemlje, prenosi RIA Novosti.

„Najiskrenije mi zadovoljstvo je da nastavim saradnju i ojačam partnerstvo kako bismo obezbedili najveći stepen bezbednosti srpske i ruske države i našeg bratskog naroda“, naveo je Vulin u čestitci.

Bivši načelnik Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije (BIA, obaveštajne i kontraobaveštajne službe) Srbije čestitao je Nikolaju Patruševu imenovanje na mesto pomoćnika predsednika Rusije, kao i Sergeju Šojguu na postavljenju na mesto sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije, ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, načelniku Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimiru Kolokolcevu, novom ministru odbrane Andreju Belousovu, komandantu ruske garde Viktoru Zolotovu, načelnik spoljno obaveštajne službe Sergeju Nariškinu i šef FSB-a Aleksandru Bortnikovu.

Vulin, podsećaju RIA Novosti, otvoreno podržava Rusiju, zauzima antizapadnu poziciju, a dobitnik je i brojnih visokih ruskih nagrada.

U julu 2023. Sjedinjene Države su ga stavile na listu sankcija nakon čega je podneo ostavku. Međutim, nedavno je imenovan za potpredsednika nove vlade Srbije.

I TASS piše kako je Vulin u čestitci šefovima ruskih agencija za sprovođenje zakona i ministru spoljnih poslova pozvao na jačanje bezbednosne saradnje Moskve i Beograda.

„Iskreno se radujem nastavku saradnje i jačanju partnerstva u cilju obezbeđivanja višeg nivoa bezbednosti za srpske i ruske države i naše bratske narode“, prenosi TASS Vulina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari