"Sve nas je zeznuo": Procurio navodni razgovor ruskog milijardera i producenta 1Foto: EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV

Ukrajinski mediji su prošle nedelje objavili 30-minutni telefonski razgovor, koji se navodno vodio između ruskog muzičkog producenta Josifa Prigožina i milijardera Farhada Ahmedova, u kojem njih dvojica kritikuju rat u Ukrajini i poteze ruskih vlasti.

Zapad je uveo sankcije Ahmedovu, bivšem ruskom senatoru, zbog njegovih bliskih veza sa režimom Kremlja, dok se Prigožin (nije u srodstvu sa osnivačem Vagner grupe) takođe smatra dugogodišnjim pristalicom Kremlja, prenosi Index.hr.

„Nema sumnje da su zeznuli državu. Ljudima oko Putina su isprani mozgovi, ponašaju se kao bogovi. A Putin je satana“, kaže čovek čiji glas jako podseća na Prigožinov.


„Sve nas je zeznuo. Cela država“

„Sve nas je zeznuo. Celu državu. Celo stanovništvo, zaboga“, dodao je on. Producent je u nedelju rekao da je to bila provokacija. Iako je prvobitno snimak razgovora nazvao „lažnim vestima“, Prigožin je kasnije rekao da se na njemu nalaze neki stvarni delovi njegovog razgovora sa Ahmedovom.

„Glas je sličan mom. Ali nije jasno kako su tačno zalepili delove razgovora“, rekao je producent, prenosi Index pozivajući se na Sky news. Ahmedov još nije komentarisao snimak. Ako bude proveren, ovaj audio snimak će pružiti redak uvid u razmišljanje ruskih elita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.