Tela tri migranta pronadjena blizu poljsko-beloruske granice 1Foto: Beta/AP Czarek Sokolowski

Tela tri migranta pronadjena su danas na različitim lokacijama u blizini poljske granice sa Belorusijom, a devet osoba je smešteno u bolnice, saopštile su vlasti Poljske.

Meštani koji su brali pečurke u šumi blizu granice Poljske sa Belorusijom i Litvanijom našli su tri Iračanina, od kojih je jedan bio mrtav. Druga dva su privedena i smeštena u bolnicu.

U blizini poljsko-beloruske granice pronadjena su i tela još dva strana državljanina, naveli su graničari.

Osam migranata, žene i pet muškaraca, zaglavljenih u močvarama blizu poljsko-beloruske granice, spaseno je danas zajedničkim naporima poljskih graničara, policije, vatrogasaca i vojske. Sedmoro je smešteno u bolnicu.

Poljska i Litvanija su pod pritiskom sve većeg broja migranata koji pokušavaju da udju u te članice EU iz Belorusije.

Varšava i Vilnjus optužuju beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da na taj način vodi „hibridni rat“ protiv EU sa ciljem njene destabilizacije.

Kako bi sprečile ilegalne migracije, i Poljska i Litvanija grade na granici ograde sa bodljikavom žicom, povećale su broj pograničnih patrola i uvele privremeno vanredno stanje duž granice.

Poljske vlasti navode da je u septembru sprečeno više od 3.800 pokušaja ilegalnog ulaska iz Belorusije, od kojih samo juče više od 320.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.