Tramp o kineskim balonima iznad SAD: Nisu leteli u moje vreme 1foto EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Bivši američki predsednik Donald Tramp progovorio je o navodima da su kineski baloni za koje se sumnja da su špijunski uređaji leteli iznad SAD tokom njegovog mandata.

Naime, nakon što su pripadnici američke vojske oborili balon koji je leteo iznad SAD, izbila je debata o tome da li su slični baloni ranije ulazili u američki vazdušni prostor.

Zvaničnici iz Bajdenove administracije su naglasili da su spremni da obaveste bivše Trampove zvaničnike o novim podacima koji ukazuju da je Kina slala špijunske balone u američki vazdušni prostor za vreme mandata Donalda Trampa.

„Ova informacija je obelodanjena nakon odlaska prethodne administracije. Obaveštajne agencije su spremne da ponude izveštaje ključnim Trampovim saradnicima“, rekao je jedan od zvaničnika, prenosi Politiko.

Međutim, Donald Tramp je na svojoj društvenoj mreži demantovao navode aktuelne administracije.

„Nijedan kineski balon nije leteo iznad SAD u bilo kom obliku i ni na koji način dok sam ja bio predsednik. Da se ​​to desilo, mi bismo ih odmah oborili. Kao i navodi o ruskim vezama, ovo su sve dezinformacije koje dolaze od demokrata. Laž!“, rekao je Tramp, prenosi Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.