Tramp: Podrška zakonima ili blokada Vlade 1Foto: EPA-EFE Olivier Douliery POOL

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp poručio je danas da će razmotriti blokiranje rada vlade ukoliko demokrate odbiju da glasaju za zakone o prijemu migranata, uključujući i izgradnju zida na granici prema Meksiku.

Biću voljan da „ugasim vladu“ ako nam demokrate ne daju glasove za obezbeđenje sigurnosti granica, a to uključuje i zid. Moramo se rešiti lutrije i konačno preći na imigracioni sistem koji je zasnovan na zaslugama. Potrebno je da u našu zemlju dođu sjajni ljudi, poručio je Tramp na Tviteru, prenosi AP.

Predlog zakona o imigraciji koji zagovaraju republikanci prošle sedmice nije prošao u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

Tramp traži da se odobre sredstava za izgranju zida, što je bilo jedno od njegovih najvećih obećanja iz predizborne kampanje. Zid bi koštao oko 25 milijardi dolara, ali je Kongres do sada odobrio samo miliardu i po za obezbeđenje granice.

Tramp je sada zapretio gašenjem vlade zbog toga što rezoluciji kojom je obezbeđeno njeno finansiranje ističe rok krajem fiskalne godine, u septembru.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.