Tramp za govornicom 28. februara 1Foto: EPA-EFE/Erin Schaff

Bivši američki predsednik Donald Tramp imaće prvo javno obraćanje od odlaska s funkcije na skupu konzervativaca u američkoj državi Floridi idućeg vikenda.

Portparol za Američku konzervativnu uniju potvrdio je da će Tramp govoriti na godišnjem skupu te grupe na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) 28. februara.

Očekuje se da će Tramp govoriti o budućnosti Republikanske stranke i da će iskoristiti obraćanje da kritikuje napore predsednika SAD DŽozefa Bajdena da izmeni ono što je on uradio u imigracionoj politici, prema navodima osobe koja nije želela da joj se navede ime.

Konferencija će ove godine biti održana u Orlandu u američkoj državi Floridi i prisustvovaće veliki broj bivših zvaničnika iz Trampove administracije i drugi koji predstavljaju njegovo krilo u Republikanskoj stranci, uključujući bivšeg državnog sekretara Majka Pompea, guvernera Floride Rona DeSantisa i guvernerke Južne Dakote Kristi Noem.

Tramp ima duge veze sa konzervativnom konferencijom koja je odigrala ključnu ulogu u njegovom pojavljivanju kao politička snaga, navodi AP.

Tramp se ponaša dosta povučeno od kada je napustio predsednički položaj i došao je u Palm Bič u Floridi u januaru, ali se ponovo pojavio prošle nedelje da obavi niz telefonskih intervjua, i povodom smrti konzervatitvnog komentatora Raša Limboa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.