U Maroku sahranjen dečak Rajan koji je stradao u dubokom bunaru 1Foto: Beta/AP/Mosa'ab Elshamy

Petogodišnji dečak Rajan, koji je danima bio zarobljen u bunaru, sahranjen je danas u svom selu u Maroku.

Operacija spasavanja malog Rajana privukla je globalnu pažnju pa se ljudi iz celog sveta opraštaju porukama na društvenim mrežama.

Rajanovo telo su u subotu spasioci izvukli iz suvog bunara dubokog 32 metra u kome je bio zaglavljen pet dana.

Sahrana, kojoj je prisustvovao veliki broj ožalošćenih gradjana iz celog Maroka, održana je danas nakon podnevne molitve na porodičnoj parceli groblja Zavija šest kilometara od Igrana, brdskog sela na severu države.

Marokanski kralj Muhamed Šesti izjavio je saučešće roditeljima nastradalog dečaka i istakao da je Rajanova sudbina duboko pogodila celu državu.

Meštani sela posetili su roditeljsku kuću dečaka kako bi izjavili saučešće, a dva velika šatora su podignuta ispred kuće u kojima je služen obed posetiocima.

Telo dečaka je prethodno helikopterom prebačeno u vojnu bolnicu u prestonici Rabatu, ali nema informacija da li je obavljena obdukcija.

Još nisu razjašnjene okolnosti Rajanovog pada u bunar.

U selu od oko 500 stanovnika iskopano je mnogo dubokih bunara koji se koriste i za navodnjavanje kanabisa koji je za mnoge glavni izvor prihoda u siromašnom, udaljenom i sušnom regionu planine Rif.

Većina bunara ima zaštitne poklopce.

Pažnju sveta na akciju spašavanja skrenuo je hešteg „SaveRayan“ na društvenim mrežama kojim su Marokanci označavili svoje objave sa molitvama i nadama da dečak preživi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.