U Srbiji se danas nizom antiratnih skupova obeležava godišnjica početka rata u Ukrajini 1 EPA/SERGEI ILNITSKY

U Srbiji se danas nizom antiratnih skupova u Beogradu i Novom Sadu obeležava godišnjica početka rata u Ukrajini.

Ispred ambasade Rusije u Beogradu u 10 sati, udruženje „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi protiv rata“ održaće protest, a u isto vreme u Institutu za medjunarodnu politiku i privredu održaće se konferencija „Rat u Ukrajini – ono što znamo i ono što ne znamo“, u organizaciji tog instituta i Fakulteta bezbednosti.

U 12 sati u Pionirskom parku u Beogradu proukrajinska i ruska udruženja koja se protive ratu, organizovaće, uz podršku Ambasade Ukrajine, „Marš solidarnosti i mira“ – povorku do Trga Republike.

U beogradskoj Galeriji „Ozon“ u 14 sati biće otvorena izložba fotografija „Godina nesalomivosti“, čemu će prisustvovati premijerka Ana Brnabić, ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre.

U Novom Sadu će u 14.00 predstavnici Ruskog demokratskog društva položiti cveće kod spomenika ukrajinskom pesniku Tarasu Ševčenku.

U 15 sati u beogradskom Dorćol placu održaće se skup na kojem će učestvovati književnica Ana Lucjuk i sociološkinja Ina Volosevič, a u 18.30 na Platou kod Malih stepenica Kalemegdanskog parka Rusko demokratsko društvo organizovaće skup „sećanja i solidarnosti“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari