Foto: Anadolu Agency (arhivska fotografija)

Administrativni odbor glasovima DPS i HGi je odlučio da se ukine imuniteta poslanicima DF Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić i Branku Raduloviću..

Sednica Administrativnog odbora Skupštine je bila prekinuta nakon što je poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić izvređao i pokušao fizički da se obračuna sa Luiđom Škreljom.

Sednica je nastavljena oko 14.30, a u 15.15 su poslanici DF napustili salu.

Nakon prvobitnog incidenta je intervenisalo obezbeđenje, a Škrelja je zatražio da salu napuste Vučinić i novinari.

Vučinić je Škrelju nazvao „smrdljivom fukarom“ i pretio da će mu „iščupati uši“.

Vučinić je prethodno predložio da se „uvede zakon po kojem će se streljati svako ko udari poslanika DPS u predelu stražnjice“.

Sednica je bila prekinuta na 15 minuta, a u salu su s vratili Andrija Mandić i Predrag Bulatović.

Bulatović je rekao da je Vučiniću obezbeđenje zabranilo da se vrati u salu.

Škrelja je rekao da on nikome nije zabranio ulaz i da se svi poslanici DF mogu vratiti u salu ako to žele.

Sednici Administrativnog odbora o ukidanju imuniteta poslanicima Demokratskog fronta, prisustvovali su i poslanici tog političkog saveza – Bulatović, Mandić, Strahinja Bulajić, Nebojša Medojević, Branka Bošnjak i Vučinić.

U zgradu Skupštine nisu došli poslanici o čijem se imunitetu raspravljalo, Milan Knežević, Milutin Đukanović, Marina Jočić i bivši potpredsjednik Skupštine iz redova DF.

Oni se sumnjiče za nasilničko ponašanje u holu Skupštine Crne Gore u februaru.

Poslanici Fronta su nakon odluke o ukidanju poslaničkog imuniteta Mandiću i Kneževiću ušli u zgradu parlamenta i vređali, psovali i fizički napadali poslanike vladajuće koalicije, pišu Vijesti.