Ukrajinske vlasti: Dvoje mrtvih, 29 ranjenih u bombardovanju u Slovjansku 1Foto: AP Photo/Libkos

Najmanje dvoje ljudi je poginulo a 29 je ranjeno u ruskom granatiranju u Slovjansku na istoku Ukrajine, rekao je danas regionalni guverner.

„Ima dvoje mrtvih i 29 ranjenih u Slovjansku, administrativne zgrade i kancelarije su oštećene kao i pet zgrada i sedam kuća“, rekao je guverner Pavlo Kirilenko preko Fejsbuka.

On je rekao da su ruske snage pogodile centar grada sa dve rakete S-300 oko 10.30 po lokalnom vremenu (9.30 po srednjeevropskom vremenu).

Guverner je dodao da je još jedan grad u Donjeckoj oblasti Družkovka takođe gađan.

Rekao je da su dve rakete S-300 pogodile sirotište u tom gradu i gotovo ga potpuno uništile, a da u tom udaru nije bilo nastradalih.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski napisao je preko društvenih mreža da je još jedan dan počeo sa „terorizmom Ruske Federacije“ i da je“ država agresor pogodila grad Slovjansk“.

„Neprijatelj treba da zna, Ukrajina neće oprostiti patnje nametnute našem narodu, neće oprostiti te mrtve i ranjene“, dodao je Zelenski.

Za ruske snage osvajanje Donjecke oblasti je njihov glavni prioritet na vojnom planu i prošle godine su objavile da su pripojile tu oblast iako ona nije u celosti pod njihovom kontrolom, navodi agencija Frans pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.