Umesto Renoa, Rusi će opet proizvoditi Moskvič 1 EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

U prvoj fazi će biti organizovana proizvodnja klasičnih automobila koji imaju motore sa unutrašnjim sagorevanjem, a u budućnosti i električnih automobila, najavio je gradonačelnik Moskve.

U moskovskoj fabrici Reno Rusija, koja je posle povlačenja francuske grupacije prešla u vlasništvo grada Moskve, proizvodiće se putnička vozila marke Moskvič, nekada čuvenog sovjetskog brenda, potvrdio je moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanjin.

“Potrudićemo se da sačuvamo veći deo kolektiva koji radi u fabrici. Glavni tehnološki partner moskovske fabrike automobila Moskvič biće KAMAZ. U prvoj fazi će biti organizovana proizvodnja klasičnih automobila koji imaju motore sa unutrašnjim sagorevanjem, a u budućnosti i električnih automobila”, rekao je Sobjanjin.

Nastavljaju i proizvodnju Lade’

Prethodno je Ministarstvo trgovine Rusije objavilo da ruske deonice u grupi Reno prelaze u vlasništvo države i moskovske gradske uprave.

Servis automobila marke Reno u Rusiji će obavljati “AvtoVAZ” koji će nastaviti proizvodnju celokupne linije automobila Lada u svojim pogonima.

“AvtoVAZ” proizvodi automobile i autodelove za dva brenda – Lada i Reno, u pogonima u Toljatiju i Iževsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.