Uprava: Najviše putnika s granice Crne Gore vraćeno zbog neodgovarajućeg testa 1Foto: Beta/AP/Giannis Papanikos

Pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore Višnja Orban izjavila je da je najviše putnika sa graničnih prelaza vraćeno zbog neodgovarajućeg testa.

To se, objasnila je Višnja Orban za TVCG, dešavalo u prvim danima nakon otvaranja granica, da bi kasnije putnici dolazili sa adekvatnim testom koji je neophodan za ulazak u Crnu Goru.

„Što se tiče putnika koji su pozitivni na kovid, na svaku sumnju se zove epidemiolog. Imali smo turista u Crnoj Gori koji su bili pozitivni, a koji su otišli u svoju zemlju“, istakla je Višnja Orban.

Te osobe, kaže ona, do graničnog prelaza prati Sanitarna inspekcija i Granična policija.

„I onda se javlja štabu da su ta lica napustila Crnu Goru. Ako ostanu u Crnoj Gori, obezbeđuje im se smeštaj i praćenje samoizolacije. Epidemiolog u gradu u kojem se nalaze prate njihovo stanje, tako da dosad nismo imali problema“, kazala je Orban.

Ona je istakla da je prema poslednjem preseku od ponedeljka u 21 sat bilo 930 osoba koja se nalaze u samoizolaciji, a u pitanju su, kako je rekla, osobe kojima je rešenje izdato na graničnim prelazima i na oba aerodroma.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Uprava: Najviše putnika s granice Crne Gore vraćeno zbog neodgovarajućeg testa”

  1. Stoka. Nama traze testove, a u Srbiju oni mogu da udju kako hoce. A najgori su od svih u bivsoj Jugoslaviji. U odnosu na aktivno ili ukupno, kako god hocete, najgori su. Ukupan broj obolelih u odnosu na ukupnu populaciju je 0.74%, a broj aktivno obolelih u odnosu na broj testiranih im se uvek kretao izmedju 15-20%, dok nama nikad nije ni prisao tim brojevima. I mi njih pustamo bez testova. Sramota Srbijo. Sramota papucaru na vlasti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.